HTML

Bankszámlák

2000 óta 22 bankszámlát nyitottam. Már sokszor emlegettem ezt a tényt különböző helyeken, amivel mindenkit megdöbbentettem, de még sehol nem volt rá módom részletesen elmesélni, melyik banknál mikor, miért és hogyan nyitottam számlát, illetve hol, mikor és miért szüntettem meg. A blog egy olyan műfaj, amiben mindezt leírhatom, aztán vagy elolvassa valaki, vagy nem.

Ui: 2009. november 1-je óta a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvény a bankszámlát úgy hívja, hogy "fizetési számla" Ui2: A bankszámlanyitás egy jó lehetőség arra, hogy egy csinos nő fél órán keresztül csak velem foglalkozzon, ingyen. Ui3: Igen, a banki (retail) ügyintézők többsége nő, kivéve a Citibankban.

Friss topikok

Címkék

Gránit Bank II.

2014.02.10. 08:00 bankszámla

2012. Tél. Karácsonyi készülődés. A Gránit Bank új ügyfélszerző kampányba kezd. Gránit-Westend néven kínál új számlacsomagot, melynek ingyenes a számlavezetése, az átutalások, valamint havi 4 készpénzfelvétel bármelyik automatából. De hát nekem már van olyan számlám a Gránit Banknál, ami mindezt tudja, akkor miért érdekelne? Hát azért, mert minden Gránit-Westend számlát nyitó ügyfélnek 1000 Ft jóváírást adnak számlanyitáskor. Sőt még egy nyereményjátékban 10 db Samsung Galaxy Tab II 10.1 táblagép, valamint 10 db pénznyeremény is gazdára talál. Jó, de mi a feltétele annak, hogy valaki számlát nyisson, csak nem adnak minden boldog-boldogtalannak 1000 Ft jóváírást? A feltétel annyi, hogy 5000 Ft-ért Westend vásárlási utalványt kell vásárolni. Tök jó, megvan a karácsonyi ajándék, a családból mindhárman vásárolunk egy 5000 Ft-os Westend vásárlási utalványt (ami teljes egészében levásárolható bármelyik üzletben a Westendben), körbeajándékozzuk egymást, és a Gránit Banknál meg nyitunk egy számlát, ahol fejenként 1000 Ft jóváírást kapunk. Na ezért nyitottam meg 2012. november 23-án a 16. bankszámlámat a Gránit Bank Westend Kirendeltségén. Ja igen, az is az ügyfélszerző akcióhoz tartozott, hogy a Westendben is nyitott egy kirendeltséget a Gránit Bank, ami minden nap este 8-ig(!), illetve vasárnap este 7-ig(!!!) nyitva volt. Ilyen se volt még korábban Magyarországon, hogy egy bankfiók vasárnap is nyitva van (na jó, ez nem igazi fiók, pénztár nincs benne, de bankszámlát lehet nyitni pénteken este 8-ig, vagy akár vasárnap este 7-ig). Úgyhogy azon a bizonyos pénteken délután 5 körül érkeztem meg a Gránit Westend kirendeltségbe (miután vásároltam 5000 Ft értékben Westend utalványt), és közöltem, hogy a Gránit Magas Kamat számlámat szeretném Gránit-Westend számlára módosítani. Na, ilyet még nem hallott a fiókvezető. Hogy valakinek már több mint egy éve van számlája a Gránit Banknál? És most szeretne számlacsomagot módosítani? Erre még nem volt példa. Erre nincsen nyomtatványunk. „Ilyenkor mi a teendő?” – telefonálgatott a fiókvezető péntek délután 5 körül.  Végül arra jutottunk, hogy írjak egy szabadszavas levelet, amiben kérem a meglévő számlám megszüntetését, és az azon található összeg átutalását az új számlámra (ja, azt a 0 Ft-ot feltétlenül utalják át!). És péntek este 6 körül már át is vehettem az új bankkártyámat. Ez is forradalmian új volt Magyarországon, hogy azonnal kapok bankkártyát, ugyanis nincs rajta név, csak egy 2 betűből és 6 számból álló azonosító, ami egyben a Netbank felhasználói nevem is lett ezentúl.

Januárban értesítést kaptam. Nyertem egy táblagépet. Anyukám is értesítést kapott, ő is nyert egy táblagépet. A nővérem is értesítést kapott, nyert 24.000 Ft-ot. Úgy tűnik, nem sokan nyitottak számlát az akció keretében, ha 20 nyertest sorsoltak, és 3-ból hárman nyertünk. (Sőt egy kollégám is nyitott számlát a Gránit Banknál, és ő is nyert egy táblagépet.) A Gránit Banknál igazán megérte számlát nyitni.

Úgyhogy, mivel a fő hibáját végre kijavították a Netbanknak, lehetett közleményt megadni a rendszeres átutalásoknál, 2013. februártól ismét a Gránit Bank lett a fő számlavezető bankom. Ebben mondjuk szerepet játszott az is, hogy az AXA Bank áthárította az ügyfelekre a Matolcsy-adót, így ott már nem volt ingyenes az átutalás. A Gránit Bankban továbbra is ingyenes maradt. Egészen júniusig. Júliustól a Gránit Bank is áthárította a tranzakciós illetéket az ügyfelekre. De amíg legalább egy olyan bank van, amelyik nem hárítja át, addig rám nem hárítják át. Márpedig legalább egy ilyen bank akadt: a Magnet Bank. Ott szerencsére már meg is volt a számlám (hiszen nem szüntettem meg egy ingyenes számlavezetésű számlát), úgyhogy 2013 júliusától a Magnet Bank lett a fő számlavezető bankom. A Gránit Banknál vezetett számlám még megmaradt decemberig, hiszen 1 éven belüli számla megszüntetés esetén fizetnem kellett volna azért, hogy megszüntethessem a számlát. 2013. december 10-én jött el az a pillanat, amikor megszüntettem azt a számlát, aminek a táblagépemet köszönhetem.

Úgyhogy mostmár csak a Magnet Bankos számlámat és a Citibankos hitelkártyámat használom, de megvan még az AXA Bankos számlám és a Raiffeisen Bankos devizaszámlám is. (Javítva: 2014.02.10 és 2014.02.11)

„Folytatnám még a történetet, de nem tudom tovább” – énekelhetném angyali vallomásként az Első Emelettől kölcsönzött szöveggel, de egyelőre tényleg nem tudom tovább. Nem tudom, lesz-e valaha 17. bankszámlám, és ha lesz, hol lesz, de „bárhogy lesz, úgy lesz”.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása