HTML

Bankszámlák

2000 óta 22 bankszámlát nyitottam. Már sokszor emlegettem ezt a tényt különböző helyeken, amivel mindenkit megdöbbentettem, de még sehol nem volt rá módom részletesen elmesélni, melyik banknál mikor, miért és hogyan nyitottam számlát, illetve hol, mikor és miért szüntettem meg. A blog egy olyan műfaj, amiben mindezt leírhatom, aztán vagy elolvassa valaki, vagy nem.

Ui: 2009. november 1-je óta a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvény a bankszámlát úgy hívja, hogy "fizetési számla" Ui2: A bankszámlanyitás egy jó lehetőség arra, hogy egy csinos nő fél órán keresztül csak velem foglalkozzon, ingyen. Ui3: Igen, a banki (retail) ügyintézők többsége nő, kivéve a Citibankban.

Friss topikok

Címkék

Pénzváltók Budapesten

2016.11.26. 20:00 bankszámla

Amiket ajánlok:

Star Change (1057 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 56.)

EUR és USD kb. 2 forintos árréssel +0,3%-os jutalékkal. További 12 pénznem szintén alacsony árréssel.

IBLA Change (1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 5.)

EUR és USD kb. 2 forintos árréssel +0,5%-os jutalékkal. További 14 pénznem szintén alacsony árréssel.

Tichi Change (1064 Budapest, Izabella utca 69.)

A világ összes pénznemét beváltják, érmét, sérült, forgalomból kivont (de még beváltható) bankjegyet is. Érmét akár középárfolyam alatt vásárolhatsz (pl. euró érmét jelenleg 299-es árfolyamon). Hátrány: min. fél óra sorban állás.

Correct Change (több helyszínen)

A nevéhez méltóan korrektek, szűk (euró esetén 1-2 forintos) árréssel, 0,3%-os jutalékkal dolgoznak. Nekem viszont egyik váltóhelyük sem esik igazán útba. A körúti irodáik is mind úgy esnek, hogy kb. pont félúton vannak két villamos megálló között.

 

Amiket nem ajánlok:

Szinkron Change (1052 Budapest, Fehérhajó utca 8-10.)

Bár szűk árréssel szerepelnek az árfolyamok a honlapjukon, a helyszínen kiderül, hogy mégsem annyi az árfolyam, valamint rendkívül magas jutalékot is felszámolnak, amiről szintén nincs semmilyen tájékoztatás a honlapon.

Ibla Change (1065 Budapest, Anker köz / Bajcsy sarok)

Igen, ugyanannak a pénzváltónak, amit az előbb ajánlottam, 200 méterrel arrébb is van váltója, de ott már többször próbáltak szakadt 1$-os bankjegyeket rámsózni.

Interchange (sok váltóhely szerte Budapesten, különösen a pályaudvarokon, reptéren található váltóhely)

Rendkívül alacsony vételi árfolyamot alkalmaznak.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása