HTML

Bankszámlák

2000 óta 22 bankszámlát nyitottam. Már sokszor emlegettem ezt a tényt különböző helyeken, amivel mindenkit megdöbbentettem, de még sehol nem volt rá módom részletesen elmesélni, melyik banknál mikor, miért és hogyan nyitottam számlát, illetve hol, mikor és miért szüntettem meg. A blog egy olyan műfaj, amiben mindezt leírhatom, aztán vagy elolvassa valaki, vagy nem.

Ui: 2009. november 1-je óta a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvény a bankszámlát úgy hívja, hogy "fizetési számla" Ui2: A bankszámlanyitás egy jó lehetőség arra, hogy egy csinos nő fél órán keresztül csak velem foglalkozzon, ingyen. Ui3: Igen, a banki (retail) ügyintézők többsége nő, kivéve a Citibankban.

Friss topikok

Címkék

CIB Bank II.

2016.10.16. 20:00 bankszámla

Megvan a huszonegyedik. 

A CIB Bankról szóló bejegyzést ott fejeztem be, hogy 2010. november 30-án megszüntettem a számlámat a CIB Banknál. Legalábbis azt hittem, hogy akkor valóban meg is szűnt minden számlám a CIB Banknál. De mint kiderült, a megtakarítási számlám (amin volt még 0,32 Ft) megmaradt. Ennek köszönhetően nemrégiben kaptam egy ajánlatot, hogy 10 éve hűséges ügyfélként ha most nyitok CIB ECO bankszámlát, és 2 hónapon keresztül legalább 73.815 forint jóvárás érkezik a számlára, akkor 20.000 forintot jóváírnak a számlámon. Nekem nem kell kétszer mondani. 2016.10.15-én eljött egy szép szombati munkanap, úgyhogy szokásomhoz híven, hogy valami értelme legyen annak, hogy aznap is bemegyünk dolgozni, meg hogy a CIB Bank dolgozóinak is legyen értelme aznap bemenni dolgozni, reggel 8:31-kor megjelentem a CIB Bank Károly körúti fiókjában, és megnyitottam a 21. bankszámlámat. Igaz, ez a CIB-nél még mindig 51 percig tartott, rengeteg nyilatkozat, Mobilbank igénylés (igen, sajnos a CIB-nél internetbankot már nem lehet ingyenesen használni, mert a belépéshez szükséges jelszavakat generáló Token, Easy Token vagy mobilToken használati díja 56 Ft/hó, ellenben a mobilalkalmazáshoz nem szükséges szükséges tokenes azonosítás, ott elég egy 6 számjegyű PIN kód),  telefonos PIN kód igénylés, bankkártya igénylés (most akció keretében 1. évben az is ingyenes), a megtakarítási számlán levő 32 fillér átvezetése a bankszámlára, a megtakarítási számla lezárása.

Már csak annyit kell tenni, hogy kétszer oda- és visszautalok 73.815 forintot, megvárom, míg (legkésőbb 2016.12.31-ig) jóváírják a 20.000 forintot, majd megszüntetem a számlát. Igaz, az 1 éven belüli számlamegszüntetésnek 3500 forintos díja van, de még így is nyerek rajta 16.500 forintot. Még ha a számlamegszüntetés is egy óráig tart (bár valószínűleg nem fog, az gyorsabban szokott menni), akkor is kijön egy 8250 forintos órabér. :-)

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása