HTML

Bankszámlák

2000 óta 22 bankszámlát nyitottam. Már sokszor emlegettem ezt a tényt különböző helyeken, amivel mindenkit megdöbbentettem, de még sehol nem volt rá módom részletesen elmesélni, melyik banknál mikor, miért és hogyan nyitottam számlát, illetve hol, mikor és miért szüntettem meg. A blog egy olyan műfaj, amiben mindezt leírhatom, aztán vagy elolvassa valaki, vagy nem.

Ui: 2009. november 1-je óta a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvény a bankszámlát úgy hívja, hogy "fizetési számla" Ui2: A bankszámlanyitás egy jó lehetőség arra, hogy egy csinos nő fél órán keresztül csak velem foglalkozzon, ingyen. Ui3: Igen, a banki (retail) ügyintézők többsége nő, kivéve a Citibankban.

Friss topikok

Címkék

Transferwise Debit Card

2018.05.21. 12:24 bankszámla

Megjött a Transferwise-tól igényelt kártyám is. Hogy ez mire jó? Hiszen Magyarországon úgyis ingyen tudok pénz felvenni és fizetni az ERSTE Bankos kártyámmal, az eurózónában pedig a Fio Banka által kibocsátott kártyámmal. Igen, de nagy ritkán (vagy talán Csehország eurószkeptikus monetáris politikája miatt nem is olyan ritkán) az is előfordul, hogy Magyarországon és az eurózónán kívül tartózkodom. Ilyenkor még a Fio Banka is, ami egy cseh bank, aminek a szlovákiai fióktelepénél van eurós számlám, a középárfolyamhoz képest kb. 2,5%-kal rosszabb árfolyamon váltja nekem az eurómat cseh koronára. A Transferwise-nál ugyanez viszont csak 0,7%-ba kerül, akár cseh koronára, akár dán koronára, svéd koronára, amerikai dollárra, horvát kunára vagy angol fontra akarok váltani, és havi 200 GBP értékig bárhol a világon ingyenes a kp. felvét.

Szólj hozzá!

CIB Egészségőr

2018.05.21. 12:15 bankszámla

(P)ártunk és (K)ormányunk mindent megtesz azért, hogy egészségügyi ellátórendszerünk a legkevésbé se legyen vonzó, és ezáltal a fizetőképes keresletet a magán egészségügyi szolgáltatások felé terelje. Aki még nem hagyná ott teljesen a közegészségügyi ellátást, de szeretné megtapasztalni a magánegészségügy lehetőségeit is, annak egy viszonylag olcsó lehetőséget biztosít a CIB Bank Egészségőr nevű szolgáltatása. Már havi 2500 Ft-ért köthető ilyen szerződés, ha van neked, vagy egy közeli hozzátartozódnak bankszámlája a CIB-nél. Nekem ugyan már megszűnt a CIB-nél vezetett számlám (másodszor is), de közeli hozzátartozóval így sikerült nekem is Egészségőr biztosítást kötni. Ezért a havi 2500 Ft-ért 7 szakterületen (belgyógyászat, kardiológia, fül-orr-gégészet, ambuláns sebészet, szemészet, allergológia, bőrgyógyászat) vehető igénybe ellátás. Előnye a közegészségügyi ellátással szemben, hogy nem az van, hogy időpontot adni csak 3 hónap múlva szerda délelőtt 11 órára tudnak, de ha a megadott időpontra megyek oda, akkor is 1 órát várni kell, hanem 5 napon belül adnak időpontot, ha nekem csak 17:30-ra jó, akkor 17:30-ra, és ha oda megyek 17:30-ra, akkor 17:30-tól 18:00-ig velem foglalkozik az orvos. Ha kell, akár egy terheléses EKG-t, ultrahangot, vagy más diagnosztikai vizsgálatot is el tudnak végezni, minden további költség és várakozás nélkül.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása