HTML

Bankszámlák

2000 óta 22 bankszámlát nyitottam. Már sokszor emlegettem ezt a tényt különböző helyeken, amivel mindenkit megdöbbentettem, de még sehol nem volt rá módom részletesen elmesélni, melyik banknál mikor, miért és hogyan nyitottam számlát, illetve hol, mikor és miért szüntettem meg. A blog egy olyan műfaj, amiben mindezt leírhatom, aztán vagy elolvassa valaki, vagy nem.

Ui: 2009. november 1-je óta a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvény a bankszámlát úgy hívja, hogy "fizetési számla" Ui2: A bankszámlanyitás egy jó lehetőség arra, hogy egy csinos nő fél órán keresztül csak velem foglalkozzon, ingyen. Ui3: Igen, a banki (retail) ügyintézők többsége nő, kivéve a Citibankban.

Friss topikok

Címkék

Transferwise HUF számla

2020.10.07. 19:00 bankszámla

2020.09.16-án új időszámítás kezdődött a magyarországi Transferwise felhasználók életében. Innentől kezdve ugyanis, bár a Transferwise továbbra sem bank, csak pénzforgalmi szolgáltató, teljes értékű bankszámlaként lehet használni a szolgáltatását. Azaz a Transferwise számlához önálló magyarországi bankszámlaszám (hivatalos nevén pénzforgalmi jelzőszám) tartozik, amire bárki tud nekünk forintot utalni (akár a fizetésemet is kérhetném ide), ami az azonnali utalásnak köszönhetően 5 másodpercen belül meg is érkezik, amit a hozzá tartozó bankkártyával akár azonnal el is lehet költeni, vagy fel lehet venni készpénzben, illetve tovább lehet utalni akár forintban, akár más devizanemben. Így már tényleg nem lehet kifogás, hogy valakinek azért nincs bankszámlája/bankkártyája, mert nem akar havidíjat fizetni, hiszen a Transferwise-nál nincs havidíj, az átutalások fogadása, a bankkártyás vásárlások, és havi 200 GBP (kb. 78.000 Ft) összeghatárig az ATM készpénzfelvételek díjmentesek, egyedül a kártyaigényléskor kell egyszeri 2000 Ft-os díjjal számolni. A forint átutalások indításának viszont 340 Ft-os díja van, úgyhogy én még megtartom a Magnet Banknál vezetett számlámat is, náluk (2012 előtt számlát nyitott ügyfélként) továbbra is ingyenesen tudok utalni 100.000 Ft-ig (és naponta korlátlan számú 100.000 Ft-os átutalást indíthatok).

Megjegyzés: Annyiban nem teljes értékű bankszámláról van szó, hogy kamatot nem fizet a Transferwise, betétlekötésre nincs lehetőség, de manapság, a nulla közeli kamatok világában más bankoknál sem jellemző, hogy észrevehető mértékű kamatot fizetnének.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása