HTML

Bankszámlák

2000 óta 22 bankszámlát nyitottam. Már sokszor emlegettem ezt a tényt különböző helyeken, amivel mindenkit megdöbbentettem, de még sehol nem volt rá módom részletesen elmesélni, melyik banknál mikor, miért és hogyan nyitottam számlát, illetve hol, mikor és miért szüntettem meg. A blog egy olyan műfaj, amiben mindezt leírhatom, aztán vagy elolvassa valaki, vagy nem.

Ui: 2009. november 1-je óta a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvény a bankszámlát úgy hívja, hogy "fizetési számla" Ui2: A bankszámlanyitás egy jó lehetőség arra, hogy egy csinos nő fél órán keresztül csak velem foglalkozzon, ingyen. Ui3: Igen, a banki (retail) ügyintézők többsége nő, kivéve a Citibankban.

Friss topikok

Címkék

Barion

2015.04.14. 21:19 bankszámla

Mi az a Barion?

1. Három kvarkból álló, feles vagy félegész spinű részecske. Közéjük tartozik a proton és a neutron – együttes nevükön nukleonok –, valamint a hiperonok.

2. Egy, az MNB által engedélyezett új fizetési rendszer, amiben bankkártya és bankszámla nélkül is lehet ingyenesen vásárolni weben, boltban, vagy pénzt küldeni bárkinek.

2015.01.18-án aktiváltam a Barion tárcámat. Ez azonban nem egy bankszámla, így ezt nem számolom közéjük a sorban. Ez inkább a PayPal-hoz hasonlít (természetesen PayPal számlám is van, mint ahogy Moneybookers/Skrill számlám is), de ez magyar, meg van néhány extra funkciója a PayPal-hoz képest, pl. készpénzzel is fel lehet tölteni a CIB Bank fiókjaiban, illetve a Spar üzletekben található ExpressPay automatákban, parkolási díjat is lehet vele fizetni, valamint pl. éttermi számla is egyszerűen szétosztható az ismerősök között. Azonban ez elsősorban az okostelefonnal és mobilinternettel rendelkezőknek lett kitalálva. Egyelőre elég kevés az elfogadóhelyek száma: 20 valós és 38 webáruházban lehet vele fizetni, úgyhogy egyelőre még nem volt alkalmam kipróbálni. Már csak azért sem, mert a valós áruházakban okostelefonra lenne szükség a Barionnal történő fizetéshez, a webáruházakban meg úgyis lehet kártyával fizetni, akkor minek bonyolítani azzal, hogy előbb a Barion egyenlegemet kell feltölteni (azért, mert az elfogadóhelynek kevesebbe kerül)?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bankszamlak.blog.hu/api/trackback/id/tr427368818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása