HTML

Bankszámlák

2000 óta 22 bankszámlát nyitottam. Már sokszor emlegettem ezt a tényt különböző helyeken, amivel mindenkit megdöbbentettem, de még sehol nem volt rá módom részletesen elmesélni, melyik banknál mikor, miért és hogyan nyitottam számlát, illetve hol, mikor és miért szüntettem meg. A blog egy olyan műfaj, amiben mindezt leírhatom, aztán vagy elolvassa valaki, vagy nem.

Ui: 2009. november 1-je óta a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvény a bankszámlát úgy hívja, hogy "fizetési számla" Ui2: A bankszámlanyitás egy jó lehetőség arra, hogy egy csinos nő fél órán keresztül csak velem foglalkozzon, ingyen. Ui3: Igen, a banki (retail) ügyintézők többsége nő, kivéve a Citibankban.

Friss topikok

Címkék

Curve: Egy kártya mind felett

2019.10.13. 13:15 bankszámla

Ismét lett egy új bankkártyám. (Nem lett, angol :-) ) Ez miben más, mint a többi? Abban, hogy ennek nincs egyenlege. Emögé másik kártyá(ka)t lehet beállítani, és amikor a Curve kártyát használod, akkor azonnal tovább terhelik a tranzakciót a mögötte levő kártyára. Ez miért jó? Egyrészt így egy kártyával több kártyát is tudsz használni, a telefonos alkalmazásban beállítva, hogy éppen melyik kártyát akarod vele használni. Sőt, feltalálták az időgépet, akár utólag is módosíthatod, hogy melyik kártyával szerettél volna fizetni, és akkor az új kártyára terhelik a tranzakciót, az eredetileg beállított kártyán pedig visszatérítik. Másrészt, a legjobb, hogy így hitelkártyát is tudsz betéti kártyaként használni, úgy, hogy a hitelkártya előnyei is megmaradnak. Azaz, pl. a Curve kártya segítségével fel tudok venni ATM-ből készpénzt az ERSTE hitelkártyámról úgy, hogy az ERSTE kártyán az vásárlási tranzakcióként terhelődik, az 1%-át visszakapom ERSTE forintok formájában, és Mastercard kedvezménypontot is kapok utána. És a legfontosabb, természetesen a Curve kártya semmibe nem kerül, sőt még 5 GBP-t kapunk ajándékba mindketten, ha a D56Z8W5N kódot megadod regisztrációnál. Az alkalmazást itt tudod letölteni. Hozzáteszem, nekem másfél hónapig nem írták jóvá az ígért 5 GBP-t, csak miután reklamáltam, utána viszont fél napon belül jóváírták. Hogy hogyan írták jóvá, mégiscsak van egyenlege a kártyának? Igen, a mögöttes kártyák között van egy olyan, hogy Curve Cash, erre kaptam 500p-t, azaz 5 GBP-t.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bankszamlak.blog.hu/api/trackback/id/tr3015220784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása